Υπολόγισε εύκολα την κατανάλωση των οικιακών συσκευών θέρμανσης

07/11/2014
από Eykeria GR
Υπολόγισε εύκολα κ απλά το κόστος κατανάλωσης της καθε οικιακής συσκευής θέρμανσης που σε ενδιαφέρει πριν την αγορά. Η επιλογή του κατάλληλου είδους θέρμανσης τις περισσότερες φορές επηρεάζεται από το κόστος κατανάλωσης που επιβαρύνει το κάθε νοικοκυριό, για το λόγο αυτό υπάρχουν απλοί κανόνες που θα πρέπει να γνωρίζεις πριν την αγορά της συσκευής που καλύπτει τις ανάγκες σου.

Μάθε τί καταναλώνεις με κάθε συσκευή θέρμανσης/κλιματισμού


Αυτό που χρειάζεται να ξέρεις είναι πόσα Watt είναι η κάθε συσκευή ή πόσα Watt για κάθε κλίμακα απόδοσης που χρησιμοποιεί η κάθε συσκευή (σκάλες) και πόση χρέωση έχεις για την κάθε "κιλοβατώρα" (kW/h)
  • Σημείωση: Η κιλοβατώρα είναι η χρέωση που έχεις για τη χρήση 1000W για μια συνεχόμενη ώρα

Χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος
Διαβάζοντας το λογαριασμό ρεύματος μπορείς να δεις πόση χρέωση έχεις για την κάθε "κιλοβατώρα" (kW/h) και στο κάθε προϊόν μπορείς να δεις τα Watt στα οποία λειτουργεί.

Για να υπολογίσεις, λοιπόν, πόσο είναι το μέγιστο που μπορεί να καταναλώσει η συσκευή για μία ώρα λειτουργίας υπολογίζεις:
Watt συσκευής (ή watt κλίμακας απόδοσης -σκάλας)  x "κιλοβατώρα"/1000

Ενδεικτικός πίνακας κατανάλωσης ρεύματος


Πηγή: https://www.dei.gr/el/katanalwsi-oikiakwn-suskeuwn/thermansi   


Προσοχή:
 Πριν αγοράσετε μια νέα συσκευή, συγκρίνετε την κατανάλωση ρεύματος, γιατί υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των συσκευών διαφόρων κατασκευαστών. Για την κατανάλωση κάθε συσκευής, σας ενημερώνει η ετικέτα Ενεργειακής Σήμανσης Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών, που όλες οι συσκευές είναι υποχρεωτικό από το νόμο να έχουν σε εμφανές σημείο.