Θέρμανση

11/11/2014
από Eykeria GR

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό σπίτι μετά από μια κρύα μέρα.

Στο Eykeria.gr έχουμε όλες τις λύσεις για να διατηρήσουμε το σπίτι ζεστό και άνετο με ένα πλήρες φάσμα επιλογών θέρμανσης.

Από τα φορητά ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα μέχρι τα συστήματα θέρμανσης για όλο το σπίτι προσφέρουμε λύσεις για κάθε σου ανάγκη. Αν χρειάζεσαι επιπλέον θερμότητα σε ένα δωμάτιο επίλεξε από τη γκάμα των ηλεκτρικών επιλογών θέρμανσης.

Αν χρειάζεσαι μία μόνιμη λύση θέρμανσης, ένα ολοκληρωμένο σύστημα εγκατάστασης ή απλά να αντικαταστήσεις τα θερμαντικά σώματα έχουμε όλες τις λύσεις οικιακής θέρμανσης για εσένα, ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις τη θαλπωρή και τη ζεστασιά του σπιτιού σου τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.

Για οικονομική θέρμανση σπιτιού ο προορισμός είναι ένας και λέγεται Eykeria.gr!

Επιλέγω Αλυσοπρίονο

09/11/2014
από Eykeria GR
Το ηλεκτρικό πριόνι είναι εργαλείο κοπής μεγάλης αποτελεσματικότητας για εργασίες κοπής ξύλου, κλάδεμα, δενδροτομία... Ηλεκτρικό ή βενζινοκίνητο, η επιλογή της ισχύς και του μοντέλου εξαρτάται από τη χρήση για την οποία προορίζεται.

Ανάλογα με τη χρήση
Στη Eykeria.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία μοντέλων, προσαρμοσμένα σε κάθε ανάγκη.

Μικρές εργασίες κοντά στο σπίτι
Για τη κοπή ξύλου, κλάδεμα κλαδιών το αλυσοπρίονο είναι το κατάλληλο εργαλείο. Το αλυσοπρίονο με τηλεσκοπικό χερούλι επιτρέπει τη κοπή κλαδιών σε πάνω από 2μ ύψος πατώντας στο έδαφος.

Συχνές εργασίες
Για το κλάδεμα κλαδιών, για μικρές κοπές, και τεμαχισμούς κλαδιών, θα χρειαστείτε ένα πολυμήχανο εργαλείο. Το μήκος κοπής 30 με 40 εκ. συνήθως αρκεί.

Εντατική χρήση
Για την κοπή δέντρων και το πριόνισμα μην διστάσετε να επενδύσετε σε ένα βενζινοκίνητο πριόνι με ισχύ πάνω από 45 cc. Το μήκος κοπής πρέπει να ξεπερνάει τα 40εκ.

Η επιλογή του μοντέλου
Ηλεκτρικό πριόνι
Λειτουργεί στα 230V, η ισχύς ποικίλει από 1600 ως 2200W ανάλογα το μοντέλο.
Πλεονεκτήματα: δεν κάνει πολύ θόρυβο, έχει χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, δεν μολύνει, είναι ελαφρύ (3,6 ως 5,2 kg), εύκολη συντήρηση.
Μειονεκτήματα: χρειάζεται ηλεκτρικό ρεύμα σε κοντινή απόσταση από τη ζώνη εργασίας, χρειάζεται μπαλαντέζα.

Βενζινοκίνητο πριόνι
Για τη δίχρονη μηχανή του χρειάζεται ένα μείγμα αμόλυβδης βενζίνης και συνθετικού λαδιού (Η αναλογία βενζίνης/λαδιού πρέπει να είναι 50:1.)
Πλεονεκτήματα: αυτονομία χωρίς καλώδιο, επιλογή ισχύς, καλή σχέση βάρους/ισχύς, μέγεθος κοπής από 22 ως 50 cm. Επιλέξτε βενζινοκίνητο πριόνι για πιο σκληρό ξύλο η μεγάλους κορμούς.
Πλεονεκτήματα: θορυβώδες, μολύνει, πιο βαρύ στη χρήση από τα ηλεκτρικά πριόνια, χρειάζεται προσεκτική συντήρηση.
Πρέπει να γνωρίζετε: Όσο πιο μακρύς είναι ο οδηγός της αλυσίδας, τόσο μεγαλύτερη ισχύ χρειάζεται και αυξάνει το βάρος του.

Προστασία
Προσεκτική χρήση: Θα χρειαστείτε κράνος με προσωπίδα, προστατευτικό για τα αυτιά, αντιολισθητικά γάντια και παπούτσια ασφαλείας: Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντοτε εγκεκριμένο ιματισμό προστασίας και ασφάλειας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. Το φρένο της αλυσίδας πρέπει να είναι ενεργοποιημένο. Ελέγξτε αν τα χερούλια είναι καθαρά (χωρίς ίχνη λαδιού ή ρητίνης). Μην ανεβαίνετε σε σκάλα ή σε σκαμπό. Πρέπει να έχετε μια σταθερή στάση για την αποφυγή τραυματισμού.

Συντήρηση
Ελέγχετε τακτικά την τάση, τη λίπανση και το ακόνισμα της αλυσίδας. Πριν αποθηκεύσετε το μηχάνημα αδειάστε το λάδι και τη βενζίνη.

Υπολόγισε εύκολα την κατανάλωση των οικιακών συσκευών θέρμανσης

07/11/2014
από Eykeria GR
Υπολόγισε εύκολα κ απλά το κόστος κατανάλωσης της καθε οικιακής συσκευής θέρμανσης που σε ενδιαφέρει πριν την αγορά. Η επιλογή του κατάλληλου είδους θέρμανσης τις περισσότερες φορές επηρεάζεται από το κόστος κατανάλωσης που επιβαρύνει το κάθε νοικοκυριό, για το λόγο αυτό υπάρχουν απλοί κανόνες που θα πρέπει να γνωρίζεις πριν την αγορά της συσκευής που καλύπτει τις ανάγκες σου.

Μάθε τί καταναλώνεις με κάθε συσκευή θέρμανσης/κλιματισμού


Αυτό που χρειάζεται να ξέρεις είναι πόσα Watt είναι η κάθε συσκευή ή πόσα Watt για κάθε κλίμακα απόδοσης που χρησιμοποιεί η κάθε συσκευή (σκάλες) και πόση χρέωση έχεις για την κάθε "κιλοβατώρα" (kW/h)
  • Σημείωση: Η κιλοβατώρα είναι η χρέωση που έχεις για τη χρήση 1000W για μια συνεχόμενη ώρα

Χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος
Διαβάζοντας το λογαριασμό ρεύματος μπορείς να δεις πόση χρέωση έχεις για την κάθε "κιλοβατώρα" (kW/h) και στο κάθε προϊόν μπορείς να δεις τα Watt στα οποία λειτουργεί.

Για να υπολογίσεις, λοιπόν, πόσο είναι το μέγιστο που μπορεί να καταναλώσει η συσκευή για μία ώρα λειτουργίας υπολογίζεις:
Watt συσκευής (ή watt κλίμακας απόδοσης -σκάλας)  x "κιλοβατώρα"/1000

Ενδεικτικός πίνακας κατανάλωσης ρεύματος


Πηγή: https://www.dei.gr/el/katanalwsi-oikiakwn-suskeuwn/thermansi   


Προσοχή:
 Πριν αγοράσετε μια νέα συσκευή, συγκρίνετε την κατανάλωση ρεύματος, γιατί υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των συσκευών διαφόρων κατασκευαστών. Για την κατανάλωση κάθε συσκευής, σας ενημερώνει η ετικέτα Ενεργειακής Σήμανσης Ηλεκτρικών Οικιακών Συσκευών, που όλες οι συσκευές είναι υποχρεωτικό από το νόμο να έχουν σε εμφανές σημείο.